Resurser

Här tänkte jag lista allehanda handböcker och andra resurser som på ett direkt sätt kan hjälpa till vid olika former av organisering. Har du några tips på andra handböcker eller resurser så hör jättegärna av dig!

Vi har rätt (länk)
En fantastisk handbok för den som vill flytta fram sina positioner på jobbet. Det är bara att slå upp rätt avsnitt och läsa om vad som gäller i olika situationer – väldigt enkelt och smidigt. Detta är version 2.0. Det finns en 2.1, men den har jag inte hittat som PDF. Är du medlem i en LS av SAC får du en gratis.

Anarkism:organisering (länk)
En intressant handbok som går igenom olika organisationsformer, mötesteknik, såväl som exempel på hur folk tidigare har gjort och de lärdomar de dragit.

Rätt att bo kvar (länk)
En väldigt bra handbok som är hands-on kring frågor om organisering för att motverka gentrifiering, hyresvräkningar och andra bostadsrelaterade frågor. Både full av goda råd och exempel på hur andra fört sina kamper.

Studentorganiseringshandbok (länk)
En utförlig brittisk handbok kring studentorganisering som i stor utsträckning också funkar för svenska förhållanden.

Anarkism.info (länk)
Ett decentraliserat anarksitiskt mediekollektiv som skriver texter och gör en rad andra saker. Där hamnar nuförtiden de flesta av mina texter.